|
کد مطلب: 78000
هزينه هر ثانيه تبليغ در تلويريون چقدر است؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 775
به گزارش سلام لردگان به نقل از شبکه اطلاع رساني دانا، امروزه بسياري از افراد براي فروش کالاهاي خود و يا تجارت و ارائه خدمات از ابزارهاي تبليغاتي استفاده ميکنند.نصب بيلبورد، پخش تراکت، توزيع سي دي و نمونه کار و ... همگي جزء ابزارهايي است که در سطح جامعه براي فروش کالا و خدمات استفاده مي شود.
اما امروزه مهمترين ابزار براي تبليغات، رسانه ملي و صدا و سيماست. راديو و به ويژه تلويزيون به دليل اينکه مخاطب بسيار بالايي دارد بيشتر مورد توجه افرادي قرارگرفته که به دنبال تجارت و ارائه خدمات هستند.
اما در اينجا اين سوال مطرح ميشود که هزينه پخش هر آگهي چقدر است؟
انواع آگهي در قراردادهاي سازمان صداوسيما شامل «گزارش آگهي» (رپورتاژ)، «حک آرم»، «دعوت به تماشا»، «زيرنويس»، «بين برنامه» و «بعد از برنامه» است که صداوسيما مقررات بسيار مفصلي هم درباره نوع نشاندادن آنها دارد .
هر برنامه در راديو و تلويزيون داراي يک «طبقه» است که هزينه تبليغات نيز با توجه به همين طبقه در هر برنامه مشخص ميشود. هزينه پيامهاي بازرگاني بر اساس قيمت پايه هر ثانيه در هر طبقه و ضريب ماههاي سال، مشخص ميشود. مثلا در شبکه اول سيما، در مهر ??، برنامه ساعت هفت صبح داراي طبقه ?? است و برنامه ترکيبي ساعت ??:??، داراي طبقه ?? است. در انتهاي هر سال، اداره کل بازرگاني صداوسيما قيمت پايه هر ثانيه آگهي در هر طبقه را براي سال بعد مشخص ميکند. اين قيمت پايه در هر ماه از سال، به جز فروردين، درصدي نيز افزايش مييابد که بيشترين آن مربوط به ماه اسفند با ??درصد افزايش قيمت پايه آگهي نسبت به فروردينماه است. هر ثانيه آگهي در تلويزيون ايران در طبقه يک، دو هزار تومان و در طبقه ?? که بالاترين طبقه آگهيهاست، يک ميليون و?? هزار تومان قيمت دارد. البته براي برخي از برنامههاي بسيار پرمخاطب، به آخرين طبقه، درصدي هم اضافه ميشود. اين روزها، گرانترين آگهي به برنامه ورزشي «??» تعلق دارد که هر ثانيه آن هشت ميليون و ???هزار و ??? تومان قيمت دارد.
در هر دو نوع قرارداد يک و دو که در اداره کل بازرگاني وجود دارد، هزينه هر ثانيه رپورتاژ در يک برنامه بين ?? تا ?? درصد نرخ طبقه آن برنامه است. قيمت هر ثانيه حک آرم شرکتها در يک برنامه ?? درصد نرخ طبقه آن است. قيمت دعوت به تماشاي برنامهها بسته به قبل، بين يا بعد برنامه متفاوت است و بين ?? درصد تا دو برابر نرخ طبقه برنامههاست. نرخ هر ثانيه زيرنويس در يک برنامه به اندازه نرخ طبقه همان برنامه است. قيمت آگهيهاي بين برنامه، بين يک و نيم تا دو برابر نرخ طبقه همان برنامه است. البته در اينجا موضوع ديگري نيز قابل توجه است و آن هم پخش برخي تبليغات مضر است. هرچند که اصل يکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسي مي گويد کهدر رسانه هاي گروهي( راديو و تلويزيون ) آزادي انتشارات و تبليغات طبق موازين اسلامي بايد تأمين شود، اما قرارهم نيست تبليغاتي که براي جامعه مضر است پخش شود. سالهاست که صداوسيما با انتقاد مشابهي درباره مضر بودن برخي کالاهايي که تبليغ ميکند مواجه است. تبليغاتي که اگر اين سازمان بخواهد از آن چشم بپوشد بايد فقط در بخش سيما از روزي ? ميليارد تومان خداحافظي کند. از ديدگاه تبليغات، کودکان طعمههايي عالي به شمار مي روند. آنها زياد تلويزيون نگاه ميکنند، پول توجيبي زيادي خرج ميکنند، با مادرهايشان به خريد ميروند و براي خريد آخرين توليد خوراکي و يا ديگر اقلامي که دوست دارند، آنها را تحت فشار مي گذارند. در اروپا به تدريج قوانين منع تبليغات براي کودکان فراگير ميشود. مخالفان ادعا ميکنند که کودکان هنوز تجربه لازم براي تميز تبليغات از برنامهسازي واقعي را ندارند.
«لارم مارن»، مشاور عالي وزارت فرهنگ و سوئد ميگويد: «کودکان توان درک موضوع تبليغات را ندارند و تبليغاتچيها نيز از کودکي و ناپختگي آنها سوءاستفاده ميکنند».
آمارها ميگويد ?? درصد کودکان از تبليغات در نحوه رفتار خوب تاثير مي گيرند. ?? درصد والدين از تمايل کودک به خريد اجناس تبليغ شده سخن گفته اند. ماده ?? بند ?? نيز تصريح کرده که تبليغ کالاي بازرگاني و خدمات تجارتي در کودکستان ها، دبستا ن هاي و دبيرستان ها ممنوع است.
به طور کلي ميتوان گفت که اين سازمان درآمد خوبي از تبليغات درتلويزيون دارد اما اين مسئله نبايد فراموش شود که سلامت فکري و جسمي کودکان نسبت به سود حاصل از تبليغات ارجحيت پيدا کند و اينکه اين هزينه ها در کجا و صرف انجام چه اموري ميشود؟!
|
|
|
|